5 creatieve manieren om kleine tuinen groter te laten lijken

Bezoek onze showtuin van 2500m2 op Urk!

5 creatieve manieren om kleine tuinen groter te laten lijken

Een kleine tuin kan soms een uitdaging lijken, maar met wat creativiteit en slim ontwerp kun je zelfs de kleinste buitenruimtes transformeren tot een oase van rust en schoonheid. Of je nu een kleine stadstuin, een balkon of een binnenplaats hebt, hier zijn vijf creatieve manieren om je kleine tuin groter te laten lijken en optimaal te benutten.

1. Maak gebruik van verticale ruimte

In een kleine tuin is elke centimeter belangrijk, dus maak optimaal gebruik van de verticale ruimte. Hang plantenbakken aan de muur of schutting, installeer een verticale tuin met klimplanten of creëer een pergola of trellis waar klimplanten kunnen groeien. Door de nadruk te leggen op de hoogte, creëer je meer visuele diepte en maak je de tuin groter.

2. Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren weerkaatsen meer licht en creëren een gevoel van ruimte, terwijl donkere kleuren de ruimte juist kleiner kunnen laten lijken. Kies daarom voor lichte kleuren voor je tuinmeubelen, tegels, muren en plantenbakken. Dit zal helpen om de tuin licht en luchtig te houden en optisch groter te laten lijken.

3. Creëer verschillende niveaus

Door te spelen met verschillende niveaus kun je diepte toevoegen aan je kleine tuin en het interessanter maken. Overweeg het aanleggen van verhoogde plantenbedden, terrassen of niveaus met behulp van tuintegels of houten vlonders. Dit zal niet alleen de ruimte verdelen en definiëren, maar ook zorgen voor visuele interesse en het gevoel van ruimte vergroten.

4. Gebruik spiegels

Een slimme truc om een kleine tuin groter te laten lijken, is het gebruik van spiegels. Hang een grote spiegel aan een muur of schutting om het licht te reflecteren en de illusie van extra ruimte te creëren. Dit zal de tuin visueel vergroten en een gevoel van diepte geven.

5. Kies de juiste planten

Bij het kiezen van planten voor een kleine tuin is het belangrijk om te letten op de grootte, vorm en groeigewoonten. Kies voor planten met een compacte groeivorm en vermijd snelgroeiende planten die de ruimte kunnen overnemen. Overweeg ook om te werken met verschillende lagen planten, zoals bodembedekkers, struiken en klimplanten, om de tuin interessanter te maken en visuele diepte toe te voegen.

Met deze creatieve ideeën kun je zelfs de kleinste tuin transformeren tot een prachtige buitenruimte waar je van kunt genieten en tot rust kunt komen.

Onze hardlopers

Tuintegels
Sierbestrating
Kantopsluitingen
Siersteen en -grind
Tuinhout en composiet
Muur en stapel­elementen
Tuininrichting en overige

Over ons

Tuinexperts is een jong en enthousiast bedrijf. Met de nodige kennis en ervaring op het gebied van advisering en levering van sierbestrating en tuinhout. Die ervaring hebben wij de afgelopen 10 jaar opgedaan als hovenier. Wij leveren de beste kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs. Zowel de particuliere als zakelijke markt wordt door ons bediend.

Contact

0527 685 924
info@tuinexperts.nl

Openingstijden

Werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur
Dagelijks lunchpauze 13.00 tot 14.00 uur